Only logged in members can reply and interact with the post.
Join SimilarWorlds for FREE »

A garden in Athens, on a rainy summer day

And of course it got sunny once again
This page is a permanent link to the reply below and its nested replies. See all post replies »
dimfok · 22-25, M
Ωωωω που τριγυρνάς? Είναι όμορφα!

Pro-tip: Σε φωτογραφίες που έχουν κατά βάση φύση και δεν φαίνονται πολύ ζωντανά τα χρώματα (π.χ στην 3η σε μεγάλο βαθμό αλλά και στις άλλες) προσπάθησε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας να αυξήσεις τον κορεσμό (saturation). Κάνει τα χρώματα πολύ πιο ζωντανά, απλά θέλει προσοχή αν έχεις και πρόσωπα στην εικόνα γιατί αυξάνει γενικά το ποσοστό του κόκκινου που χρησιμοποιείται. Υπάρχουν φυσικά κι άλλα πολλά που μπορείς να κάνεις αλλά αυτή η μικρή αλλαγή κάνει τεράστια διαφορά ;-)
HannibalAteMeOut · 22-25, F
@dimfok ναιιι θα το δοκιμάσω! Συνήθως ποτέ δεν επεξεργάζομαι φωτογραφίες.
dimfok · 22-25, M
@HannibalAteMeOut Είναι απλό, αν χρειαστείς βοήθεια γενικά στείλε μου δεν είναι κάτι. Το να μην τις επεξεργάζεσαι έχει και μια λογική σχετικά με το να μην αλλοιώνεις αυτό που βλέπεις. Πολλές κάμερες ωστόσο τραβάνε επίτηδες πιο flat χρώματα για να μπορείς να κάνεις εσύ το colour correction από μόνη σου και να καθορίζεις πως θες να είναι η φωτογραφία σου. Χρησιμοποιώντας το saturation αν δεν κάνεις υπερβολές θα τις φέρεις αρκετά πιο κοντά σε αυτό που βλέπεις με γυμνό μάτι.

Αν δεν πολυθές να μπλέξεις με προγράμματα για υπολογιστή, στάνταρ υπάρχουν και για κινητά κάποια που κάνουν απλά πράγματα και άλλα που κάνουν γενικότερο edit και έχουν πολλές δυνατότητες. Το αφήνω πάνω σου το τι θα χρησιμοποιήσεις :P
HannibalAteMeOut · 22-25, F
@dimfok μιας και αυτές οι φωτο είναι με κινητό πιστεύω απλα θα χρησιμοποιήσω το edit που έχει ήδη το κινητό. Αλλά ναι γίνονται ωραίες και με επεξεργασία.
dimfok · 22-25, M
@HannibalAteMeOut Αν έχει κάποιες δυνατότητες και δεν είναι τύπου "βάζω φίλτρα" μια χαρά είναι και του κινητού. Ένα Samsung που είχα πχ είχε μια κυριολεκτικά ΓΑΜΑΤΗ εφαρμογούλα που είχε και την επιλογή που σου λέω αλλά γενικά έκανε φοβερή δουλειά :P